Ölbrässerade lammlägg

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Ölbrässerade lammlägg

En riktigt lyxig rätt som är väl värd sin tid. Lammlägg rostas först och kokas sedan långsamt i alkoholfri öl i 4 timmar. Ölet gör lammläggen härligt saftiga och tillför en riktigt mustig smak. Servera med pepparrostade morötter och lakritspicklad silverlök.

Ölbrässerade lammlägg

Ingredienser

4 portioner

Brässerade lammlägg

4   lammlägg
3   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
1 l  alkoholfri öl
1   savojkål
1 krm  salt

Pepparrostade morötter

600 g  morötter i olika färger
1 msk  olja
1 msk  nymald svartpeppar

Lakritspicklad silverlök

2   silverlökar
1 dl  ättika
2 dl  socker
3 dl  vatten
1 tsk  pulver av rålakrits

För alla

Fri från laktos, mjökprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.

Recept och bild i samarbete med Spendrups.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Öl och savoykål tyckte inte jag var en bra kombo! Lakritspicklade löken räddade lite av rätten.

Susanna

2018-11-04

Näringsvärde per portion

Energi1507 KJ / 361 kCal
Fett9 g
Salt0.73 g
Kolhydrater28 g
Protein36 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Lammtagine med citron
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Veteölskokta musslor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Öldrink med Cordial ”rosöl”
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga