Smördegsvåffla med trattkantareller och persilja

Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
0
Smördegsvåffla med trattkantareller och persilja

Godaste smördegsvåfflan med svamp gör du enkelt i ett våffeljärn. Gör en smakrik svampstuvning och bred ut den på smördegen. Grädda några minuter i våffeljärnet och smördegsmackan är klar att servera.

Smördegsvåffla med trattkantareller och persilja

Ingredienser

4 portioner
150 g  färska trattkantareller
2   schalottenlökar
2 msk  smör
salt
svartpeppar
1 1/2 dl  vispgrädde
1   kruka persilja
250 g  färsk smördeg

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och smördeg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och smördeg mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1910 KJ / 456 kCal
Fett38 g
Salt1 g
Kolhydrater23 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Trattkantarellsoppa med kycklingpiroger
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamprisotto med Västerbottensost
Betyg 2.9 av 5.
59 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantarellcrème
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Trattkantarellpasta
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skogstoast med svamp, blåbärschutney och örtsallad
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampmacka med grönkål och manchego
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga