Skinkstek i lergryta med svamp och smålök

Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
3
Skinkstek i lergryta med svamp och smålök

Att tillaga i lergryta är enkelt och bekvämt och denna skinkstek med svamp och smålök blir en underbart saftig middag. Timjan och rosmarin kryddar steken i lergrytan som får sin vätska från hönsbuljong. Servera skinksteken med krämig potatispuré.

Skinkstek i lergryta med svamp och smålök

Ingredienser

6 portioner
250 g  steklök
4   palsternackor
400 g  svamp, t ex kantareller, champinjoner eller trattkantareller
ca 1200 g  skinkstek
1 1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
2 tsk  timjan
2 tsk  rosmarin
4 dl  vatten
1   hönsbuljongtärning
3 dl  gröna ärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten i purén.

 

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Varning ⚠️ Oätlig grå sjuttiotalsmat Erik L

Erik

2022-10-22

Skyn blev bara flottig och vattnig, inget jag vill ha som sås så det blev att göra en separat istället.

Madelene

2020-03-18

Hur många personer är detta recept beräknat till?

Susanna

2012-10-16

Testa liknande recept

Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med svampsås
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skogstoast med svamp, blåbärschutney och örtsallad
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära
Betyg 3.6 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga